utorak, 29. rujna 2020.

Jakov kaže - učimo pažljivo slušati upute

Podsjetimo na poznatu igru Jakov kaže, čiji je naziv na engleskom jeziku Simon says. Igrači stanu u vrstu, a voditelj igre, Jakov, izdaje naredbe. Igrači moraju izvršiti naredbu samo ako je voditelj igre prethodno rekao: "Jakov kaže". U protivnom, naredbu treba ignorirati, odnosno, tko je izvrši, ispada iz igre. Također, iz igre ispada i onaj tko je na krivi način izvršio naredbu.

Na primjer: "Jakov kaže - čučnite." Svi trebaju izvršiti naredbu.
"Ustanite!" - Ne smije se izvršiti.
"Jakov kaže - pijučite poput pilića." Treba izvršiti naredbu, ali u čučećem položaju, jer nije poništena prethodna naredba.

Jakov ne smije narediti nešto što je nemoguće izvršiti. Igra se treba igrati u veselom ozračju i svi se igrači trebaju osjećati ugodno. Bit je u kreativnom smišljanju naredbi i u umijeću zavaravanja igrača brzim izmjenama naredbu. Pobjednik je onaj koji posljednji ostane u igri jer se nije dao zbuniti!

Evo nekoliko prijedloga za kreativne i zabavne naredbe: Dotakni nos lijevom rukom; dotakni lijevo koljeno desnom rukom; Sviraj gitaru; Zavijaj kao vuk; Budi kokoška; Zakolutaj očima; Pričaj kroz nos; Glumi da plivaš....

Igra je prikladna za izvođenje tjelovježbe!





Nema komentara:

Objavi komentar