O meni

Autorica bloga: Martina Nemet, učiteljica u produženom boravku 
Osnovne škole Malešnica u Zagrebu. 

Od 2008. godine radim u osnovnoj školi. Radila sam kao nastavnica likovne kulture u čemu sam zaista uživala, potom u klasičnoj razrednoj nastavi, a zatim mi se pružila prilika zaposliti se u produženom boravku gdje sam ostala raditi veliku većinu svog dosadašnjeg radnog staža.

Boravak je za mene platforma za isprobavanje kreativnih  i slobodnijih oblika rada s djecom, prožetih igrom i neposrednim pristupom. To je ono što odgovara mom karakteru, pa sam u svom profesionalnom životnom putu produženom boravku dala prednost pred radom u klasičnoj razrednoj nastavi. 

Ovaj blog nastao je iz sličnih pobuda, bolje reći, održao se iz potrebe za konstantnim kreiranjem novih sadržaja. Nastao je zapravo, uslijed pandemijske krize i potresa u Zagrebu, kad su se škole privremeno zatvorile za nastavu uživo, pa se javila potreba za alternativnim načinom komunikacije s roditeljima djece u produženom boravku. Tada sam ovaj blog radila zajedno s kolegicama Ivom Propadalo, Jasminom Šorak, Renatom Gredelj i Sanjom Pendelić.

Paralelno s početkom rada u školi, s prijateljima koji su po struci defektolozi, pokrenula sam nevladinu udrugu Pipilota, koja je djelovala više od 10 godina. Udruga se bavila edukacijom i kreativnim razvojem, odnosno, provodili smo razne projekte za građane svih životnih dobi, surađivali sa kulturnim centrima, muzejima, institucijama, umjetnicima, stručnjacima s područja odgoja, obrazovanja i kulture... U školama smo provodili edukacije o nenasilnoj komunikaciji (postala sam i certificirani učitelj-miritelj); u lokalnoj zajednici smo vodili radionice za roditelje djece s ADHD-om, educirali druge kolege edukatore, organizirali zagrebačku inačicu uličnu međunarodne izložbe Wallpeople, proveli likovnu radionicu za slijepe osobe i još mnogo toga! Dani Pipilote bili su prekrasni i naučili nas mnogočemu. Pokretači udruge Pipilota bili smo nas četvero: Maja Maček, Tea Lončar, Marko Mavija, Martina Nemet.

Bavim se još i grafičkim dizajnom i ilustracijom. Ilustrirala sam nekoliko priručnika, slikovnica, biltena, uglavnom vezano uz edukaciju; dizajnirala logotipove, plakate... Svoj rad stavljam na stranicu Facebooka: Martina Nemet Art