ponedjeljak, 11. svibnja 2020.

Lažeš, Melita! - dječja tv serija za sva vremena



Lažeš, Melita! je tv serija snimljena 1984. godine u Zagrebu. Riječ je o ekranizaciji istoimenog romana Ivana Kušana, i bez obzira što se radi o lektirnom naslovu za 5. razred, po mom iskustvu, djeca 2. razreda pratila su seriju vrlo zainteresirano i iščekivala nove epizode!

Serija je podijeljena u 5 epizoda, od čega svaka traje po pola sata, što je idealno za gledanje u boravku od ponedjeljka do petka, recimo na neki kišni tjedan, svakog dana poslije ručka. 

Zanimljivo je bilo gledati kako današnji klinci reagiraju na ovu seriju, snimljenu u njihovom gradu prije tridesetak godina. Nisu doduše navikli na tako dugu uvodnu špicu, i zanimljivo im je bilo gledati primjerice, kako su djeca nekad nosila plave kute u školi i kako je život nekad bio različit, a opet sličan ovom danas. O svemu tome su me kasnije ispitivali, a ja sam im rado odgovarala, jer zapravo sam tada bila njihovih godina!



Režija: Milivoj Puhlovski
Scenarij: Ivan Kušan, Milivoj Puhlovski
Uloge: Gorana Stepanić, Ladislav Vrgoč, Danko Ljuština, Branka Cvitković, Žarko Potočnjak, Mustafa Nadarević, Đuro Utješanović, Zvonko Lepetić, Enes Kišević...


Druga epizoda:



Treća epizoda:



Četvrta epizoda:



Peta epizoda:

Nema komentara:

Objavi komentar