subota, 28. ožujka 2020.

Just Dance i ostale plesne igre koje će vas razgibati kod kuće

Djeca imaju višak energije, a ne možete ih pustiti van... Oslobodite im nekoliko metara kvadratnih ispred ekrana, pa neka se razgibaju i zabave ovim vođenim plesnim igrama! Pridružite se im i Vi jer u zdravom tijelu je zdrav duh, zar ne?

Većina ovih vođenih plesnih igrara na engleskom je jeziku, ali vjerujte, djeca će to intuitivno pohvatati jer ionako su pokret i glazba ključni! Možda usput i nauče koju novu riječ na engleskom jeziku.

1. Just Dance



Just Dance je serijal računalne plesne igre koju je razvila francuska kompanija Ubisoft. Naziv Just Dance nastao je prema pjesmi Lady Gage i planetarno je popularna među klincima. Igrači oponašaju pokrete koreografije plesača na ekranu, uz odabranu pjesmu, koristeći sistem Wii Remote da procijeni igračeve pokrete i točnost. Just dance kojeg gledate preko YouTuba nema tu mogućnost procjene točnosti pokreta, ali to zapravo nije ni važno. Djeca gledaju u plesača na ekranu i luuuuudo se zabavljaju oponašajući pokrete plesača. Niti jedan boravkaški tulum ne može proći bez Just Dance!

Potražite si čitave Just Dance playliste na YouTubu kanalu, a tražiti možete i prema stilovima glazbe, prema hitovima određene godine... Proizvođači igre ističu kako su je dizajnirali da bi pomogli igračima prevladati tjeskobu i inhibicije prema plesu koje neki imaju, gradeći "vokabular" pokreta koje mogu prakticirati u "sigurnom kontekstu" igrice. Pažnja je na igrici, a ne na njima, pa se tako puno lakše oslobode u grupi. Mi učiteljice možemo to potvrditi. Svi plešu do zadnje kapi znoja, ili barem pokušaju. :)

2. Freeze Dance


Radi se o poznatoj glazbeno-plesnoj igri, u kojoj svi plešu, a kad voditelj igre zaustavi glazbu, svi se trebaju "zalediti", dakle ostati nepomični, sve dok glazba ponovo ne krene. Igri se mogu pridružiti i mlađe sestre i braća jer vrlo je nježna i ne traži intenzivne pokrete. Zato je prikladnija za manje prostore. 
U ovoj inačici igre, djetetu samo trebate objasniti, odnosno prevesti dvije riječi: FREEZE (zaledi se) i DANCE (pleši).

3. Kad si sretan



Treba li dodatno objašnjavati ovu glazbenu igru uz koju su odrastale generacije roditelja? Prkladno je i za vrtićku dob!

4. Baby Shark



Ova će se plesna igra svidjeti prvašićima i mlađima, ali treći razred će je već hladno odbaciti. Možete je pjevati i prevedenu na hrvatski: Beba "shark" (morski pas), mama shark, tata shark, baka shark, svi u lov...

Uživajte!

Nema komentara:

Objavi komentar