ponedjeljak, 13. travnja 2020.

Aktivnosti za knjigoljupce

Čitanje djetetu prije spavanja ne samo da će ojačati emocionalnu vezu roditelj - dijete, nego će djelovati i razvojno. Ljubav prema knjizi jedan je od najkorisnijih darova koje možete pokloniti svom djetetu. 

U nastavku teksta, predlažemo još nekoliko aktivnosti vezanih uz ljubav prema knjizi.


1. Poredajte knjige po abecedi zajedno sa svojim ukućanima (odaberite knjige koje želite,ne morate sve). Zapišite naslove knjiga na papiriće i presavijte ih. Svatko neka izvuče jedan papirić i pročita jedan dio iz izvučenog naslova.

2. Zamisli da si ilustrator. Zamolili su te da ilustriraš naslovnicu svoje najdraže slikovnice/knjige. Tehniku izaberi sam. Pazi: naslovnica treba sadržavati naslov knjige,  ime autora i izdavača.

3. Neka ti netko od ukućana ili sam ako znaš, skuha omiljeni topli napitak. Smjesti se na najdraže mjesto u kući/stanu i pročitaj dio iz svoje najdraže knjige. Možeš nam poslati fotografiju ili snimku čitanja.

4. Igra: Pronađi knjigu. Nacrtaj kartu potrage za blagom. Na karti možeš označiti točke na kojima treba nešto napraviti: neku vježbu, otpjevati pjesmicu, ispričati vic, šalu, glasno se smijati, držati se lijevom rukom za desno uho i slično i tako sve do blaga... 


U ovom slučaju blago će biti izabrana knjiga, a karta tvoj stan ili kuća. Knjigu sakrij na mjesto koje će biti ucrtano na karti. Kartu uruči nekom od svojih ukućana. Također, oni mogu nacrtati i kartu za tebe. Ako pronađu knjigu, pripremi im nagradu, a ti pročitaj ono što ti zadaju.

Nema komentara:

Objavi komentar