ponedjeljak, 11. travnja 2022.

Pažnja i smirivanje učenika - naše predavanje za Školsku knjigu

Pogledajte predavanje koje smo 5. travnja 2022. godine, moja kolegica Marija Božek Herout i ja održale za Školsku knjigu, u sklopu njihovog Mentorskog dana - ciklusa stručnih edukacija za učitelje. 

Iako su ove edukacije vezane za struku, ovo predavanje može itekako biti korisno i za roditelje koji kod kuće žele raditi s djecom, baš kao i sve ostale teme na ovom blogu. 

Predavanje smo koncipirale tako da na početku imamo uvod koji Vam daje kratku teorijsku podlogu, zatim slijedi mnoštvo konkretnih primjera - brzih igara i ostalih aktivnosti za jačanje pažnje i smirivanje djece. Na kraju, dajemo zaključak i upute onima koji će ove vježbe koristiti u radu s djecom.

Pažnja, koncentracija, fokus - sve su to vrlo bliski, pa možemo u jednom smislu reći, i istoznačni pojmovi. Pažnja je početak svakog učenja i važna je odlika svakog uspješnog čovjeka. Na pažnju se nadovezuje sposobnost opuštanja, smirivanja, otpuštanja stresa. O ovim se temama može reći još jako puno, i zasigurno ću se na ovom blogu još mnogo puta dotaknuti svega vezanog uz pažnju i relaksaciju djece!

Nema komentara:

Objavi komentar